Nog vóór de opening van het nieuwe speeltuinseizoen op zondag 1 april 2018, worden op de speeltuin twee speeltoestellen vervangen door nieuwe.

Het schip

Het oude schip is in het verleden gebouwd door enthousiaste vrijwilligers van de speeltuin. Aangezien het hout in almaar slechtere staat begon te verkeren, is besloten om het schip te vervangen door een deugdelijk en veilig exemplaar. Het nieuwe schip is een educatief verantwoord speeltoestel van geïmpregneerd vurenhout. De speelmogelijkheden zijn met veel aandacht op elkaar afgestemd en bieden de jeugd meer speelplezier dan voorheen het geval was. Het nieuwe schip, dat er bij de seizoensopening op 1 april a.s. dus al moet staan, gaat gegarandeerd tien jaar mee.

De peuterspeelhoek

De klim-glij-combinatie in de peuterhoek voldeed eigenlijk wat minder voor de allerkleinste bezoekers van de speeltuin. Nadat bleek dat enkele staanders een begin van houtrot vertoonden, was dat een goede gelegenheid om dit toestel te vervangen. Het nieuwe toestel oogt wat compacter, maar biedt meer speelmogelijkheden. Zo bezit dit speeltoestel een kruiptunneltje, een lage glijbaan en meer leuks voor met name de allerkleinsten. Maar ook iets oudere kinderen zullen zich uitstekend met deze fraaie klim-kruip-glij-combinatie kunnen vermaken.

Overige aanpassingen

Bij Speeltuin de Viking staat de veiligheid van de spelende kinderen voorop. Zo vertonen enkele schommels tekenen van slijtage, zodat van enkele de zitjes en kettingen zullen worden vervangen door nieuwe. Het grote toestel tegenover de ingang van de speeltuin zal worden voorzien van een nieuwe glijkoker.

Zo ziet u maar, nadat de speeltuin in het jaar 2017 onder andere met een waterspeeltoestel en een airtrampoline werd uitgebreid, gaan we in 2018 onverminderd door om van Speeltuin de Viking een fraaie speelplek voor de jonge jeugd te maken!